Блок във Варна се наводнява часове наред след авария на улицата, научи "Фокус". Повредата е станала вчера около 14 часа, на улица "Три уши", разказаха съседи. 

"Днес, 08.08.2023 г. около 14 часа се е спукала тръба на ВиК вероятно от вибрациите на тежкотоварни автомобили при рязане на асфалт от фирма "Пътища АД", обясни мъж, живеещ в злополучния блок. По думите му на място е пристигнал човек от ВиК, за да регистрира и провери повредата, но към 21 часа, когато са правени снимките, екип на ВиК все още не е пристигнал, а водата продължава да се изтича.

"Мазите на блока на ул. "Три уши" 9 са пълни с вода в следствие на аварията. Кой ще плати щетите по сградата, която е атакувана от водата около 10 часа? Възможно е трайно увреждане на конструкцията й, ако продължава теча с такъв дебит", питат хората.

"Не искам да Ви отчайвам… НО, нищо няма да получите като помощ - нито от общината, нито от ВИК, дори и от гражданска защита. В ЛК Тракия 2 пъти ни се наводняват мазите, и двата пъти от “ремонтирана" тръба на ВиК. Последният път, в който звънях, отговорът беше един: “Амчи ний нямами такиа помпи, че да източим мазите, извикайте си фирма"… Пускахме жалби до общината, ВиК, КЕВР, КЗП - ефект нулев" отговаря варненец.

Те допълват, че водата се стича по прясно асфалтираната и недовършена улица Веслец.