10,78% е активността на предсрочните изборите за Народно събрание във Великотърновска област към 11:00 часа. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в старата столица Десислава Йонкова, предаде кореспондент на "Фокус“. Тя уточни, че към този час до урните в региона са отишли 21 838 човека от общо 202 657 имащи право на глас.

Най-висок е процентът на гласувалите в община Сухиндол – 17,62%, а най-нисък в община Горна Оряховица – едва 7,75%.

Към Районната избирателна комисия са подадени две официални жалби. Едната е за пусната в урна бюлетина без откъснат отрязък, който трябва да бъде отстранен. Това се е случило в СИК във Велико Търново като подателят не уточнява за коя комисия става въпрос. Той обянява, че след това член на секционния състав е отворил урната, отъснал е отрязъка и е върнал бюлетината в кутията.  Второто оплакване е за превозно средство, на което е залепен агитационен плакат, но без номер и призив за гласуване. Предстои РИК да се произнесе и по двете жалби до около 30 минути.

"Фокус“ припомня, че на последните парламентарни избори през юни към 11:00 часа активността е била е 9,65%, а гласувалите са били  от имащи право.