За улеснение на гражданите от днес до 6 ноември в ОДМВР-Видин работи денонощна телефонна линия 094 600 166 за подаване на сигнали за забелязани изборни нарушения и престъпления, съотносими към отговорностите на МВР и към отговорностите на териториалната структура в изборния процес, предаде репортер на "Фокус".

На e-mail:  odc.vidin@mvr.bg могат също да се изпращат сигнали за нарушения на изборния процес.Това съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град.

От днес до 6 ноември работи и национална денонощна телефонна линия 02/90 112 98, както и e-mail izbori@mvr.bg, за подаване на сигнали, свързани с изборни нарушения. Гражданите ще могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления в изборния процес. 

От ОДМВР уточняват, че е създадена организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите. Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от вътрешното министерство мерки за ефективно противодействие на престъпления против политическите права на гражданите, обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.