Приказна инсталация и анимация  "ВидаЛенд“  представи пет популярни детски приказки. Във видинския  крайдунавски парк събитието,  част от дванадесетия Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни“, събра много видинчани-деца и възрастни, видя репортер на "Фокус“. Приказната инсталация "ВидаЛенд“ представи обичаните детски приказки: "Рапунцел“, "Хензел и Гретел“, "Принцесата и граховото зърно“, "Храбрият оловен войник“ и "Алиса в страната на чудесата“, както и две авторски – "Черно-бяла приказка“ и "Малка градинска приказка“. Сюжетите на произведенията са претворени в специално създадени кътове, където малчуганите могат отблизо да се докоснат до любимите си приказни герои.

Автор на инсталацията е видинската актриса Ирина Флорова-Капелова. Идеята е да бъде провокирано креативното мислене на децата, по забавен и интересен начин те да изразят идеите и творческите си умения, каза за "Фокус“ авторът.

"ВидаЛенд“ отваря врати всеки ден до събота от 09.00 до 21.00 часа.

През деня в БиблиоПощата деца и младежи продължават своите занимания по рисуване върху тениски с  техниката Tie Dye.

Тази вечер фестивалната програма продължава с шоуто на актьорът Николай Станоев-"Ники Станоев говори за музика с приятели". Началото му е от 20:00 часа на сцената на крепостта "Баба Вида“.