"Децата са на всички нас“ е мотото на благотворителна кампания в граничния град Кула, предаде репортер на "Фокус“. Коледната кампания "Бъди човек" се организира за шеста поредна година във видинската община Кула от доброволците на Сдружение "Северозапазване".

Целта на акцията е да бъдат подпомогнати с лекарства от първа  необходимост и зарадвани с лакомства социално слаби семейства, сираци и деца с един родител и такива в неравностойно положение от Община Кула, съобщи на своята Фейсбук страница председателят на сдружението Наско Цанов. Той уточни, че всяка следваща година кампанията е все по-успешна благодарение на доброволците и на дарителите.

Доброволците ще събират лекарства от първа необходимост, както и ще бъдат раздадени на децата 50 пакета с лакомства – шоколади, вафли, шоколадови яйца, бисквити и други.

Кампанията по набиране на даренията стартира от днес и ще продължи до 26 ноември 2023 г.

Цанов уточни как всеки, който иска да се включи в кампанията може да дари лекарствени средства и допълни, че при приемане на лекарствата, сдружение "Северозапазване“ се ръководи от правилата за добра дарителска практика на Световната здравна организация и действащите законови изисквания.

В тазгодишната благотворителна коледна кампания отново заедно с доброволците в нея ще участват и децата от Средно училище  "Васил Левски“ и Детска градина "Звънче“ в Кула. Децата ще се включат към доброволчеството с изработката на коледни играчки и картички

Подробна информация за кампанията, условията и начините за даряване е публикувана на Фейсбук страницата на сдружение "Северозапазване“ -https://www.facebook.com/severozapazvane/posts/.