Доналд Тръмп твърди, че Уили Браун, бившият кмет на Сан Франциско и бивш партньор на Камала Харис, му е разкаязал някои "ужасни неща" за вицепрезидента на САЩ по време на близко до смъртта преживяване по време на пътуване с хеликоптер, пише The Independent.

Доналд Тръмп може би е объркал Уили Браун с бившия губернатор на Калифорния Джери Браун, пише британският вестник.

Сега бившият кмет е коментирал въпросната случка и е заявил, че всяка част от историята е "измислица".

Според Браун не е имало никакви критични коментари по адрес на Харис, никаква катастрофа с близък до смъртта момент - и всъщност никакво пътуване с хеликоптер.

По време на пресконференция в Мар-а-Лаго в четвъртък (8 август) следобед - първият му публичен брифинг, откакто Харис избра Тим Уолц да се присъедини към нея в листата на демократите - Тръмп разказа за разходка с хеликоптер, за която твърди, че някога е предприел заедно с Браун.

Тръмп твърди, че той и 90-годишния Браун, която се срещал за кратко с Харис в средата на 90-те години на миналия век, мислели, че хеликоптерът ще се разбие и били принудени да кацнат аварийно.

"Е, познавам много добре Уили Браун. Всъщност се спусках с него в един хеликоптер. Помислихме си, че може би това е краят", споделя Тръмп.

Въпреки че се страхувал, че са близо до смъртта, републиканският кандидат за президент твърди, че Браун се възползвал от този момент, за да оклевети бившата си приятелка.

"Това не беше приятно кацане и Уили, той беше - беше малко притеснен. Така че аз го познавам доста добре. Имам предвид, че не съм го виждал от години. Но той ми каза ужасни неща за [Камала Харис]", разказва Тръмп.

Малко след като Тръмп приключил с изказването си, Браун е опровергал всеки един аспект от разказа му - от съвместното пътуване с хеликоптер до критиките му към Харис.

"Никога не съм имал бизнес с Доналд Тръмп, нека започнем с това", е заявил Браун пред KRON4.

"И второ, не мисля, че бих искал да се возя на един и същи хеликоптер с него", е допълнил той.

"Не бих могъл да си представя да мисля за Камала Харис по какъвто и да е негативен начин. Тя е добра приятелка от много време, абсолютно красива жена, адски умна, много успешна", е продължил той.

Бившият кмет е коментирал, че разказът на Тръмп е произведение на "творческа измислица", като е добавил: "Това е толкова измислено, че е невероятно".