Работната група по икономика, търговия и иновации между България и Република Северна Македония ще разчупи леда и ще проведе първа среща във вторник, след оформянето на петте работни групи преди седем дни в София за подобряване на отношенията между двете страни, информира скопският телевизионен канал “Телма“

Домакин на срещата в Скопие ще бъде Министерството на финансите, което тази вечер ще посрещне българските си гости в Скопие, а във вторник след срещата е планирано съвместно обръщение към медиите.

Работната група по икономика всъщност стартира календара, договорен от македонския и българския премиери Димитър Ковачевски и Кирил Петков, всяка седмица до юни една от четирите работни групи - за икономика, инфраструктура, култура и образование и европейска интеграция да провежда среща за изпълнение на проекти и въпроси от общ интерес, за да бъдат затворени или популяризирани някои от тези теми дотогава.

Изключение от този темп на работа на работните групи ще бъде работната група за историята, т.е. Комисията по исторически въпроси, която ще има три заседания вместо две до средата на май.

Превод и редакция: Юлиян Марков