Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Америка трябва да се оттегли от войната в Украйна. По време на един от митингите в Джорджия политикът обвини Джо Байдън и Камала Харис, че са "вкарали“ САЩ в тази война. "Те не могат да ни измъкнат. Наблюдавах всичко. "Ще спечелим. Ние ще спечелим", той повтаря това вече три години", заяви Тръмп, цитиран от CNN.

Той отново нарече украинския президент Володимир Зеленски "най-добрият търговец на земята“, който получава помощ за Украйна при всяко посещение в Съединените щати. Политикът също така сравни размера на помощта, предоставена на Украйна от САЩ и европейските страни.

"Затънали сме в тази война. Ако съм президент, ще направя това, ще преговарям. Ще се измъкна оттам. Трябва да се измъкнем. Байдън казва: "Няма да си тръгнем, докато не победим." Какво ще стане, ако спечелят? Това правят те, водят войни. Както някой ми каза онзи ден, те победиха Хитлер, победиха Наполеон. Това правят, бият се. И това е неприятно“, заяви Тръмп за Русия.