Тежките огнехвъргачни системи "Солнцепек“ са поразили два опорни пункта на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Покровския район в Донецка област, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на руската групировка войски "Юг“ Георгий Минесашвили.

"Екипажите на тежките огнехвъргачни системи "Солнцепек“ са нанесли огън по два взводни опорни пункта на десантно-щурмовото подразделение на 79-а десантно-щурмова бригада в района на Новомихайловка“, уточни той.

Освен това през изминалото денонощие руски безпилотни самолети-камикадзе са унищожили наблюдателен пункт, бойна бронирана машина и картечен екипаж на ВСУ в районите на Раздоловка и Авдеевка.

През изминалото денонощие артилерия от групировката войски "Юг“ е поразила девет украински военни машини, включително една бойна машина на пехотата Bradley. Артилеристите са унищожили и полеви склад за боеприпаси във Весели и пункт за временно дислоциране на подразделение на 59-та мотострелкова бригада на ВСУ в Первомайски.

По време на контрабатарейната битка на този участък от фронта украинците са загубили три гаубици М777 американско производство, както и четири 120-милиметрови минохвъргачки.