Светът го познава в костюм и вратовръзка, но сега 46-годишният президент на Франция Еманюел Макрон изуми сънародниците си с фотосесия по потник от фитнес залата - досущ като известния екшън герой Роки Балбоа. Основният въпрос обаче, който движи социалните медии, е дали тази "мускулеста красота“ е автентична, отбелязват в редакцията на германския вестник BILD.

Известно е, че Макрон поддържа форма, наред с други неща, с кикбокс. Съпругата му Бриджит обаче наскоро разкри, че той тренира два пъти седмично. Това достатъчно ли е, за да влезе в лигата на Арнолд Шварценегер, когато става дума за мускули? Снимките, които французите виждат всяка година от почивките на своя президент, будят съмнения.

От друга страна, в днешния свят, когато доверието е най-важната валута на един държавник, може ли политик да си позволи неумело да фалшифицира имиджова снимка? Снимката е публикувана от Соазиг дьо Ла Моасониере (42), който е в екипа на Макрон от години и който, разбира се, също има репутация, която може да загуби, ако впоследствие бъде открита измама с помощта на Photoshop.

А истината е: въпреки всички удоволствия, въпреки всички държавни банкети, Макрон запази най-доближаващия се до вида на дъска корем от всички държавни и правителствени ръководители на ЕС, уверени са в редакцията.