На северния фланг на Покровско направление руските войски настъпват западно от Новогродовка, напредвайки на около километър и половина към Лисовка, става ясно от сводка за военните действия от украинския Telegram канал Military analytics.

От една страна, това вече е направление направо към Покровск. От друга страна, може да става въпрос за още една заобиколна маневра - покриване на Селидово от север и северозапад, както сега с случва с Украинск.

На южния фланг на направлението руските въоръжени сили настъпват към населеното място, което е притиснато в "клещи“ и сега разширяват зоната на своя контрол в източните и южните райони на селището. Освен това Руската федерация щурмува северните покрайнини на съседния миньорски град Горняк. Ако Горняк и Украинск бъдат превзети от руските войски, то за украинския фронт тук това може да е предвестник на катастрофа. По-нататък единствените силни позиции за защита са железопътната линия при Цукуриное и старите мини на север и югоизток от това село. След това по степите има достъп до тила на Курахово и Кураховския укрепен район на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).