Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис даде интервю за приятелския настроения към републиканците телевизионен канал Fox News, в рамките на което й бяха зададени по-остри въпроси. Акцент бе твърдението, че именно тя й настоящия държавен глава на САЩ Джо Байдън са отговорни за проблемите, развили се в страната през последните години. В отговор на това кандидатът на демократите за поста в Белия дом отговори, че "няма да бъде продължение на президентството на Джо Байдън“.

"Моето президентство няма да бъде продължение на това на Джо Байдън и като всеки нов президент, който поема поста, ще донеса моя житейски и професионален опит, както и свежи и нови идеи. Представлявам ново поколение лидери", отговори Харис.

Водещият контрира: "Вие сте вицепрезидент от три години и половина, така че защо обръщате страницата?“ (използвайки лозунга на кампанията на Харис "обърнете страницата“).

Вицепрезидентът отговори, че трябва да "обърнем страницата на последното десетилетие, през което бяхме обременени с реториката на Доналд Тръмп“.

Водещият припомни, че администрацията на Байдън-Харис е на власт през последните три години и половина. През това време 79% от американците са започнали да вярват, че страната е на грешен път.

"И тогава Доналд Тръмп се кандидатира за поста“, отговори Харис.

"И двамата знаем за какво говоря“, увери Харис в интерюто. "Всъщност не. За какво говориште?“, попита журналистът.

"Това, което казвам е, че през последното десетилетие... Вижте! През последното десетилетие ми е ясно, че е имало републиканци на сцената с мен“, подчерта Харис.

Тя обаче не можа да отговори на въпроса колко нелегални мигранти са влезли в САЩ по време на управлението на сегашната администрация. И тя обвини републиканците, че забавят приемането на неотдавнашния законопроект за сигурността на границите.

След интервюто кандидатът на републиканците за вицепрезидентския пост Джей Ди Ванс посъветва демократите да "помислят за замяната на Камала Харис с Джо Байдън“.

Подкрепящата демократите телевизия CNN нарече интервюто "разгорещена битка“, защото Харис "се осмели да влезе в леговището на консервативните медии“.