Черна гора, която не търпи измама и предателство, се събра на протеста тази вечер, каза лидерът на партията ":Демократична Черна гора“ Алекса Бечич по време на митинг пред храма "Възкресение Христово" в Подгорица. Той призова за свикване на предсрочни парламентарни избори, заявявайки, че никой няма да може да избяга от "народния съд“. Той насрочи и нов митинг за следващата сряда от 18 часа, предаде черногорската обществена телевизия РТЦГ, цитирана от белградския вестник “Политика“.

Събралите се граждани са скандирали: "Измяна, предателство" и "Избори". След обръщението на Бечич протестиращите тръгнаха по улиците на Подгорица, пише вестникът.

Той благодари на всички за подкрепата - включително на черногорци, сърби, хървати, албанци, мюсюлмани и бошняци.

"Черна гора, която не търпи предателство и измама, се обедини и се събра, защото това противоречи на наследството на нашите предци“, каза Бечич.

"Събрали сме се, за да се противопоставим на връщането на власт на тези, които ни разделиха, скараха се и направиха много лоши неща. Ако се върнат, от джобовете ви ще излязат стотици милиони евро (заради корупцията). Така че тази вечер защитаваме това, което спечелихме заедно за тези година и половина“, каза Бечич.

Превод и редакция: Юлиян Марков