Във вторник в кабинета на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще се състои заседание на Съвета за сигурност на югозападната ни съседка. Ще бъде разгледана актуалната ситуация в сферите на политиката и сигурността в региона и света, пише "Нова Македония“.

На сесията, както съобщиха от кабинета на държавния глава, ще присъстват редовните членове на Съвета Талат Джафери, председател на Събранието, Димитър Ковачевски, министър-председател, Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи, Славянка Петровска, министър на отбраната, Буяр Османи, министър на външните работи, Ненад Маркович, професор в Юридическия факултет в Скопие, Ветон Лятифи, професор в Югоизточноевропейския университет и Траян Гоцевски, бивш министър на отбраната и университетски професор.

По покана на президента на заседанието на Съвета ще присъстват Еролд Муслиу, директор на Агенцията за разузнаване, Виктор Димовски, директор на Агенцията за национална сигурност и генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски, началник на Генералния щаб на АРСМ.

Превод и редакция: Иван Христов