"Алтернатива" отхвърли предложението на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който иска лидерът на Алтернатива Африм Гаши да бъде номиниран за премиер за ново правителство, вместо новия лидер на СДСМ Димитър Ковачевски. За Алтернатива това предложение е неприемливо, тъй като партията е част от друг процес, пише скопския вестник “Нова Македония“.

"Благодарим на г-н Мицкоски за изразеното уважение към президента Африм Гаши, но в момента "Алтернатива“ е в процес, който продължава и все още не е завършен. В този период нямаме основание и не можем да говорим за нищо друго - казаха от "Алтернатива" пред Македонската информационна агенция (МИА).

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви на пресконференция в петък, че предлага на ДСИ и Али Ахмети чрез най-малко 61 подписа да подкрепят идеята лидерът на "Алтернатива“ Африм Гаши да бъде кандидат за министър-председател на ново правителство, вместо новия лидер на СДСМ Димитър Ковачевски.

Той също така призова албанската опозиция да подкрепи подобно предложение за албански премиер. Алиансът за албанците бързо обяви, че ще подкрепи подобно предложение.

Превод и редакция: Юлиян Марков