Продължава масираната руска атака срещу Украйна, като по последни данни експлозии продължават да разтърсват столицата Киев и град Харков. Удари обаче има и в други региони на страната, предава РБК-Украйна.

Съгласно информацията от военните на Киев, руснаците са вдигнали във въздуха 16 стратегически бомбардировача Ту-95 ТС, които са изстреляха по Украйна "десетки ракети“- не само крилати, но и аеробалистичните Х-47М2 "Кинжал“.

Мощни експлозии продължават да се чуват в Киев. В столицата падащи отломки са регистрирани в Печерски, Оболонски, Голосеевски Святошински район. Има прекъсвания на тока и водата. Регистриран е удар по гражданска инфраструктура в района на Подолск, където е повреден газопровод.

За удари се съобщава и в центъра на Харков, където бушува пожар. Има данни за загинали и ранени, но броят им към настоящия момент не се уточнява.

Има възможност за изстрелване на ракети "Калибър“ към Украйна, предупреди говорителят на ВВС на страната Юрий Игнат в ефира на телемаратона.

"Ситуацията остава напрегната сега. Атаките продължават. Има и възможност за изстрелване на "Калибър“. Това е възможност. Нашите сили за отбрана наблюдават с радар“, обясни Игнат.

Според информация на кмета на Киев Виталий Кличко заради нападението са възникнали пожари на няколко места. Постъпили са данни за най-малко 10 пострадали, като девет от тях са настанени в болница.

Също така в Киев заради ударите са регистрирани прекъсвания на електрозахранването и водоснабдяването.

По данни на кмета на Харков Игор Терехов има няколко удара в центъра на Харков, в жилищни райони. На мястото е избухнал пожар. На свой ред ръководителят на областната военна администрация Олег Синегубов заяви, че руснаците са нанесли поне четири удара по Харков, най-вече в централната част на града. Има данни за шестима пострадали.