Хизбула съобщи, че е изстреляла повече от 320 ракети в Северен Израел, както и няколко дрона. Твърди се, че те са обстреляли 11 военни бази в Северен Израел, пише The Times of Israel.

"Хизбула изстрелва ракети и дронове по Израел. Нашите системи за противовъздушна отбрана, военноморски кораби и самолети на ВВС защитават небето на страната, откриват и прихващат заплахи и нанасят удари навсякъде в Ливан, където е необходимо да се премахнат заплахите и да се удари Хизбула“, заяви говорителят , ЦАХАЛ, контраадмирал Даниел Хагари, цитиран от The Times of Israel.

Той също така добави, че десетки израелски самолети сега атакуват цели в различни райони на Южен Ливан, за да премахнат заплахите за израелския тил. Въпреки атаката Израел не се интересува от ескалация, която би довела до война в Ливан, увери източник от правителството.

"Това не е нападение, целящо да започне война, а по-скоро да елиминира сериозна заплаха за милиони израелски граждани. Продължаването на ескалацията зависи от действията на Хизбула", отбеляза източникът.