Бурята "Хилари“ вече е посттропически циклон и продължава да се движи през югозападната част на Съединените щати, носейки животозастрашаващи наводнения и поривисти ветрове, според Националния център за ураганите, цитиран от CNN.

Посттропическият циклон е циклон, който вече не притежава достатъчно тропически характеристики, за да се счита за тропически циклон, но може да продължи да произвежда проливни дъждове и силни ветрове.

Хилари има ветрове от 55 км/ч с по-силни пориви и се намира на около 600 километра северно от Сан Диего, в централна Невада, движейки се на север.

В югозападната част на САЩ продължаващото и историческо количество валежи се очаква да причини животозастрашаващи наводнения, като те могат да са внезапни и много опасни, могат да предизвикат включително свлачища и потоци от отломки днес.

Силните ветрове се очаква да продължат в части от западната част на САЩ в понеделник, особено в и близо до райони с по-висок терен.

Всички предупреждения за крайбрежни тропически бури са прекратени. Предупрежденията за наводнение за над 25 милиона души от Южна Калифорния на север до Северен Айдахо обаче остават.