Кметът на Киев Виталий Кличко обяви въвеждането на комендантски час в Киев, пише украинското издание "Главред"

"Въвежда се комендантски час и трябва да знаете, че движението из града е ограничено през нощта“, каза Кличко.

"Киев въвежда комендантски час от днес. Той ще е в сила от 22:00 до 07:00 часа. Това е принудителна стъпка, но в настоящите условия на военна агресия и военно положение е необходимо за безопасността на жителите на столицата. Градският транспорт няма да работи по време на полицейския час. В същото време метростанциите ще работят под формата на бомбоубежища денонощно.

Молба ми към всички жители на Киев е да се върнат у дома навреме. Ако е абсолютно необходимо да се движите из града по време на комендантския час, по-специално работниците на смени в предприятия с критична инфраструктура, е необходимо да носите с Вас документи за самоличност“, каза Кличко.

По-рано киевската градска администрация съобщи, че в Киев е била обявена въздушна тревога. Властите призовават хората спешно да се насочат към убежищата на гражданска защита, в случай че сирените бъдат включени.

Върховната Рада на Украйна гласува за въвеждането на военно положение в страната. За съответното решение гласуваха 300 депутати. До тази мярка се прибягва заради нахлуването на Русия на територията на Украйна.

Превод и редакция: Юлиян Марков