Доналд Тръмп и неговите съветници са провели разговор с бившия конгресмен Тулси Габард и отявлен критик на помощта за Украйна и военните интервенции на САЩ по света. Темата на преговорите е била американската външна политика и плановете за промени в ръководството на Министерството на отбраната на САЩ по време на евентуалния втори президентски мандат на Тръмп, съобщава The Washington Post, позовавайки се на източници.

Габард беше критикувана от бивши колеги от Демократическата партия и някои републиканци за нейните изолационистки възгледи, но през последните години тя се превърна в нещо като любимка на крайнодесните републиканци. Този път Тръмп е решен да наеме в екипа си служители, които споделят възгледите му на 100%.

През последните месеци Тръмп многократно е казвал, че един от най-големите му провали по време на първото му президентство е бил персоналът на Пентагона със служители, чиито мнения често са го "обърквали“. По време на президентството си Тръмп смени няколко министъра на отбраната и съветници по националната сигурност, като тези оставки бяха придружени от шумни скандали. Тръмп се поучи от миналото и е решен да увеличи броя на хората си в Пентагона.

Сред бившите служители на американската администрация най-голямото безпокойство е, че Тръмп ще се опита да назначи Дъглас Макгрегър на поста висш служител на Пентагона. Освен това дългогодишният съветник на Тръмп Дейвид Ърбан каза, че по време на втория мандат на патрона му "ще има намаляване на външните ангажименти на Америка" към НАТО. Според длъжностното лице, когато Тръмп е бил на власт, той "постоянно“ е повдигал въпроса за изтеглянето на американските войски от Германия, Южна Корея, Африка и затварянето на всички посолства на страната там, пише The Washington Post.