Турския президент Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат с официална церемония в президентския дворец "Каср ал Ватан" в Абу Даби, предава "Анадолската агенция".

Главата на турската държава в резиденцията беше посрещнат от престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и след церемонията са започнали преговори в тесен формат.

След разговорите между президента на Турция и престолонаследника на Абу Даби се планира подписването на 12 документа.

Програмата на посещението на президента Ердоган включва и посещение на световното изложение Dubai Expo, където ще се проведе националният ден на Турция във вторник, 15 февруари.

По време на визитата държавният глава е придружен от външния министър Мевлют Чавушоглу, вътрешния министър Сюлейман Сойлу, министъра на финансите Нуреддин Небати, министъра на търговията Мехмет Муш, министъра на индустрията и технологиите Мустафа Варанк, министъра на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу , министърът на културата и туризма Нури Ерсой, министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, заместник-председателят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Омер Челик, ръководителят на Службата за комуникации на президентската администрация Фахретин Алтън и прессекретарят на президента Ибрахим Калън.

Превод и редакция: Юлиян Марков