Терористичната мрежа "Ал Кайда" заплаши с "общ джихад" срещу западни и еврейски цели, включително с атаки срещу самолети, съобщи Fox News, като се позовава на видео, публикувано преди няколко дни.

Няколко американски федерални агенции, включително TSA (Администрация за сигурност на транспорта) и силите за сигурност са съобщили пред американския телевизионен канал, че са запознати с видеото и наблюдават ситуацията.

От TSA са съобщили, че не намират заплахите във видеото за достоверни, но добавят, че са в повишена готовност, тъй като се очаква няколкостотин хиляди души, или повече от един милион, да излязат по улиците на големите градове.

"Чуждестранните терористични организации редовно маркират трафика (като цели) по време на празници". 

Оригиналното видео е публикувано онлайн на 25 декември и призовава за засилване на атаките срещу американски, британски и френски авиокомпании.

Твърди се, че заплашителното видео споменава определени авиокомпании, включително American Airlines, United Airlines, Delta Airlines, British Airways, EasyJet, Air France и KLM Royal Dutch Airlines.

От ФБР са заявили, че "различни чуждестранни терористични медийни организации" са призовавали за индивидуални атаки в САЩ, откакто ХАМАС започна войната си срещу Израел на 7 октомври.