Украинското военно командване е замислило Курската операция като блицкриг, в нея участваха над 200 танка и над 400 бронирани машини.

Такива цифри озвучи командирът на специалните сили "Ахмат“, заместник-ръководител на главното военно-политическо управление на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Апти Алаудинов, говорейки в ефира на предаването "Вечер с Владимир Соловьов".

"Всички ресурси бяха докарани тук, цялото западно оборудване, което им беше дадено, те го натрупаха. Оказа се, че общо по време на този блицкриг те са имали над 200 танка и повече от 400 различни бронирани машини на това направление“, посочи генералът.

В същото време той подчерта, че голямо количество от това оборудване отдавна е изгоряло, така че киевското командване е било принудено да хвърли в битка "резерва, който са съхранявали за критичния момент“.

По-рано Алаудинов съобщи, че руски военнослужещи по време на активни бойни действия са превзели селищата Дарино и Николаево-Дарино в Курска област.