След преброяването на гласовете на допитването за освобождаване на сегашния лидер на Демократическата партия (ДП) в Албания Лулзим Баша, организиран от историческия лидер на партията Сали Бериша, той се обърна късно снощи към централата на партията, и каза, че се покланя на десетките хиляди или по-точно 44 000 демократи, които са решили да свалят Баша на общопартийно допитване, цитира думите му скопското електронно издание "24 Инфо.

По-рано на свикано от Баша заседание на Националното събрание на партията, на което присъстваха 5004 делегати от 7500, беше взето решение Бериша да бъде изключен от структурите на партията.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша на проведеното в събота Национално събрание на партията обеща, че ръководената от него сила ще бъде една от "най-чистите“ формации в Албания, предаде кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Тирана.

"В структурите на Демократическата партия няма място за хора, които работят срещу западната ориентация на Албания, с популистки отклонения и сляп национализъм, целящи дестабилизиране на региона и създаване на несигурност за бъдещето на Албания. ДП трябва да бъде гаранция за албанците, които ще живеят в страна с очи, ум и тяло, обърнати на запад. Каквато ще бъде днес ДП, такава ще бъде утре Албания,“ каза Баша.

Той добави, че няма да позволи част от ДП да бъдат хора, които посрамва албанското общество (Той има предвид Сали Бериша, който попада в санкционния списък на САЩ-бел.ред.)

Превод и редакция: Юлиян Марков