Основателят на Meta Марк Зукърбърг отмени боя в клетка с колегата си технологичен милиардер Илон Мъск, обвинявайки изпълнителен директор на Tesla, че му губи времето, пише европейската редакция на Politico.

"Мисля, че всички можем да се съгласим, че Илон не е сериозен и е време да продължим напред“, заяви Зукърбърг в публикация в Threads неделя вечер. "Илон не иска да потвърди дата, след което казва, че се нуждае от операция, и сега моли да направи тренировка в задния ми двор вместо това“.

Но Зукърбърг остави вратата отворена за битка в бъдеще, като продължи: "Ако Илон някога се заеме сериозно с истинска среща и официално събитие, той знае как да се свърже с мен“.

Това идва, след като Мъск предизвика Зукърбърг на "мач в клетка“ през юни, като оттогава двамата технологични милиардери изглежда крояха планове как да го осъществят, според съобщенията работейки с Дейна Уайт, президент на организацията за смесени бойни изкуства UFC, за организиране на благотворителна битка.

Но след седмици на размяна на критики в техните конкурентни социални мрежи - X на Мъск (известна преди като Twitter) и Threads на Зукърбърг - изглежда, че битката все пак не се случва.

Това не е особено изненадващо, като се има предвид, че Зукърбърг е умел практикуващ жиу-жицу, който удря силно тепиха през последните два месеца, докато Мъск призна, че не е точно в бойна форма.

Новината, че мачът е отменен, ще дойде като удар за Рим, след като италианският министър на културата Дженаро Санджиулиано заяви, че е имал "дълъг и приятелски разговор“ с Мъск относно това страната му да е домкаин на събитието.