В Беларус, близо до границата с Украйна, се е появила линия от противотанкови укрепления "зъбите на дракона", съобщи Украинская правда, като се позовава на мониторингов проект "Беларуски гаюн".

Съобщава се, че линията "зъби" се намира на 10 километра от Гомел, близо до магистрала М8 в посока границата с Украйна. Разстоянието от мястото на монтажа им до границата с Украйна е около 20 километра.

Освен това наблизо се извършват строителни работи по изграждането, вероятно, на укрепления.

Медията припомня, че на заседание на Парламентарната асамблея на ОДКБ беларуският президент Александър Лукашенко нарече украинската контраофанзива "дезинформация“ и заяви, че "според мен контранастъпление няма и не може да има“.

Държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович е заявил, че се правят опити за вкарване на оръжия, експлозиви в страната през границата с Украйна, съобщи по-рано РИА Новости.

"Напоследък се правят опити за пресичане на тази държавна граница (с Украйна) и извършване на диверсии, внасяне на оръжия, експлозиви на територията на Беларус и други неща, които не са за доброто на света“, е заявил Волфович на среща на Съвета на Парламентарната асамблея на ОДКБ в Минск.