Жителите около планините Парнита и Пентели в Атина се събудиха във вторник сутринта със снежна покривка, което накара властите да затворят улици и алеи като Дионису, Филис и Парнитас, водещи към и от планините, докато не се изчистят и не са безопасни за шофиране, пише Kathimerini.

Вериги за сняг също са необходими на старата национална магистрала Елефсина около Каза в Западна Атика, докато училищата, офисите и предприятията в засегнатите райони работят дистанционно, съобщиха властите за гражданска защита.

Силните ветрове в Егейско море също задържаха фериботите в столичните пристанища Пирея, Лаврио и Рафина във вторник сутринта.

С подобни проблеми от студения фронт, наречен "Авги“, се сблъскаха с части от Евбея и Виотия, където снеговалежът през нощта беше особено силен, както съответно в Стени и Леонтари.

Според националната метеорологична служба EMY се очаква ниските температури и снеговалежът – обилен на места – да се задържат във вторник в Тесалия, Спорадските острови, източните части на Централна Гърция, Евбея и Северен и Източен Пелопонес, както и по-високи надморска височина на Крит и островите в Егейско море.

Превалявания и бури се очакват и в други части на страната.