В интервю за телевизионния канал Rai1 президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди, че обмисля смяната на редица длъжностни лица на ръководни постове в страната, но не уточни дали плановете му включват и отстраняването на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Валери Залужни.

"Разбира се, необходимо е рестартиране, ново начало. Когато говорим за това, имам предвид смяната на редица държавни ръководители, а не само в един сектор, например военните“, поясни Зеленски.

По думите му въпросът засяга всички, управляващи голямата и сложна машина на държавата.

"Ако искаме да победим, всички трябва да вървим в една посока. Не можем да се отчайваме или да се предаваме. Трябва да имаме правилната, положителна енергия, въпреки негативните настроения, които могат да ни обземат в определени моменти“, подчерта още държавният глава на Украйна.

Зеленски също отбелязва, че негативизмът трябва да бъде оставен у дома. По думите му трябва да се мисли за тези, които са били принудени да избягат в чужбина, за тези, които се бият в окопите, за тези, които работят 24 часа в денонощието на три смени в заводите за производство на боеприпаси.

"Трябва да имаме подходяща енергия за тях. Не можем да допуснем абдикация. Затова, когато говоря за нулиране, за рестарт, имам предвид нещо сериозно, което засяга не един човек, а цялото ръководство на страната“, обобщи украинският президент.