Руският президент Владимир Путин не търси компромис, а иска да унищожи Украйна. Това заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски по време на форума "Украйна 2024. Независимост“, предава УНИАН.

"Днес Украйна е в ситуация, в която трябва да правим компромиси на хора, които са дошли с друга мисия - само за да ни унищожат напълно, чакайки Украйна да излезе с план от компромиси, за да сложи край на войната. Мнозина биха искали да чуят това, но няма да ви изненадам, че не само компромиси с Путин, но диалогът с Путин днес е празен, безсмислен, защото той не иска да завърши войната по дипломатически път. Той е готов псевдодипломатически да му предадем 30% от нашите територии. И не може да играем с него в това“, отбеляза Зеленски

Президентът подчерта, че Курската операция е помогнала на Украйна да намали броя на онези, които искат някакъв мир за сметка на интересите на Киев.

"Курската операция ни помогна много да намалим броя на гласовете по тази тема. Това е друг важен елемент от тези стъпки“, отбеляза той.