Президентът на Украйна Володимир Зеленски е в Сингапур за участие в конференцията "Диалог Шангри-Ла". Украинският президент посочи в Telegram, че: "Глобалната сигурност е невъзможна, когато най-голямата държава в света пренебрегва признатите граници, международното право и Устава на ООН и изнудва с глад, мрак и ядрени оръжия".

"Възстановяването на справедливия мир в Украйна и осигуряването на глобална продоволствена и ядрена сигурност е задачата на Глобалната среща на върха за мир в Швейцария. Ето защо за нас ще бъде важно да чуем гласа на Азиатско-тихоокеанския регион там", посочва още Зеленски.

Володимир Зеленски проведе среща с президента на Сингапур Тарман Шанмугаратнам.

Украинският президент съобщи, че "въпреки опита на Руската федерация да попречи на гражданското корабоплаване в Черно море, Украйна е готова да увеличи доставките на селскостопански продукти за Индонезия".

Двамата лидери са обсъдили "напредъка в прилагането на украинската мирна формула", става ясно от публикацията.

Украинският президент допълни, че се надява на участието на Индонезия в първата среща на върха за глобален мир "на най-високо ниво и в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

"Разчитаме на подкрепата на Индонезия за суверенитета и териториалната цялост на Украйна", посочи Зеленски.

Украинският президент ще се срещне и с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и сингапурски инвеститори", отбелязва той в канала си в Telegram.