Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще се срещне с държавния глава на Украйна Володимир Зеленски във Вашингтон следващата седмица, разкриват източници на телевизионния канал CNN.

На въпрос дали Харис ще се срещне със Зеленски следващата седмица, когато той ще бъде на посещение във Вашингтон, говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби предположи, че тя би могла, ако се появи възможност.

"Знам, че тя се е срещала с президента Зеленски няколко пъти очи в очи и знам, че е говорила с него по телефона. Почти не се съмнявам, че ако се появи възможност и двамата могат да говорят отново, ще го направят, но вие ще трябва да говорите с нейния персонал“, уточни Кърби пред репортери.

Информацията за срещата между Зеленски и Харис следващата седмица  бе потвърдена и за Bloomberg от "запознат човек“.

По-рано президентът на Украйна обви, че ще представи плана на страната си за победа над Русия на Джо Байдън и кандидатите за президент на САЩ - вицепрезидента Камала Харис и Доналд Тръмп.

Reuters подчертава, че претендентът на републиканците за поста в Белия дом Доналд Тръмп е намекнал за възможна среща със Зеленски. Според агенцията Тръмп е подчертал, че "вероятно“ ще се срещне с него следващата седмица, когато украинският лидер ще бъде в страната, за да говори на заседание на Съвета за сигурност на ООН относно войната.