Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще участва в следващата среща на контактната група на формата "Рамщайн“, която ще се състои в Германия на 6 септември, съобщава изданието Der Spiegel.

Зеленски иска да се обърне към западните партньори с молба за по-нататъшни доставки на оръжия за борба с Русия. По-специално за доставката на ракети с голям обсег и допълнителни системи за противовъздушна отбрана, уточнява изданието.

"В Берлин казаха, че с посещението си на срещата на министрите на отбраната на подкрепящите Украйна държави Зеленски иска ефективно да опише сериозността на ситуацията“, отбелязва германското издание.

Срещата на Контактната група ще се проведе във военната база Рамщайн в Германия. Там ще бъде и министърът на отбраната на Германия Борис Писториус. Предната вечер той ще се срещне с украинския си колега Рустем Умеров, който преди това посети САЩ.

Изданието добавя, че Умеров и Писториус ще се съсредоточат върху въпроса дали Германия ще може да отпусне допълнителни оръжейни пакети през следващите месеци, въпреки проблемите на Берлин с бюджета.