Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел среща с представители на правителството, военните и военнопромишления комплекс в страната, основна тема в рамките на която са били оръжията срещу разузнавателните дронове на руснаците. Съответното съобщи самият Зеленски в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Зеленски руските сили използват безпилотните летателни апарати "Орлан-10“ и ZALA като "очи“ за артилерията и ударните дронове.

"В Украйна има решение как да ги "ослепим“. Трябва да се въведе систематичен подход, от идентификация до ефективното използване на средства за радиоелектронна война и средства за поражение“, подчертава Зеленски.

Държавният глава на Украйна поясни, че е дал указания за създаване на цялостна система, която да свързва армията и индустрията. Това е необходимо, за да могат производителите да са наясно с нуждите на фронта, а армията – с  производствените възможности във всички региони.

"Фронтът се нуждае от бърз отговор на предизвикателствата и заплахите. Трябва да направим всичко, за да защитим най-важното, което имаме на бойното поле - живота на нашите войници“, отбеляза президентът на Украйна.