В ексклузивно интервю за CNN президентът на Украйна Володимир Зеленски увери, че "половин Русия“ е подкрепяла бунта на основателя на ЧВК "Вагнер“ Евгений Пригожин от миналия месец. По думите му украинското разузнаване е разкрило, че Кремъл измерва подкрепата за Пригожин сред руснаците.

"Половин Русия подкрепи Пригожин. Половин Русия подкрепи Путин“, заяви Зеленски пред CNN. "Междувременно някои от руските региони балансираха, без да знаят със сигурност кого да подкрепят. Всички виждаме този процес, който показва, че половината от руското население е под сериозно съмнение“, добави той.

Въпреки че руската обществена подкрепа за войната остава висока, тази пукнатина бе илюстрирана в края на бунта, когато Пригожин и неговите бойци Вагнер се подготвиха да напуснат Ростов на Дон, отбелязва телевизията. Видеоклип, проверен и геолокиран от CNN, показва как автомобилът на Пригожин спира, а един човек се приближава, за да стисне ръката на основателя на "Вагнер“; а събралото се множество около тях се радва.