Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети Запорожка област, където разговаря с военни и обсъди с тях контранастъплението, предава РБК-Украйна, като се позовава на Telegram канала му.

Уточнява се, че Зеленски е посетил 3-та оперативна бригада "Петър Болбочан“ на Мелитополско направление. Тя е участвала в бойни мисии на територията на Донецка, Луганска и Харковска област.

"Сега войниците от бригадата водят настъпателни действия на Запорожско направление. Най-проблемните въпроси бяха обсъдени с командира на бригадата", написа Зеленски в канала си.

Освен това той е посетил предния команден пункт на 46-та отделна аеромобилна бригада от Десантно-щурмовите войски на Въоръжените сили на Украйна. Там той е благодарил на военните за защитата на Украйна на Ореховско направление.

"Нашите воини са в състояние да осигурят на Украйна истинска свобода. Благодарим ви за упоритостта и за всеки метър резултати!“, подчерта Зеленски в съобщението си.

По време на посещението си в Запорожка област украинският президент се е срещнал и със 118-а отделна механизирана бригада, която води настъпление на Мелитополско направление.