Президентът на Украйна Володимир Зеленски е отложил посещението си в Израел, съобщава англоезичното издание The Times of Israel, като припомня, че по-рано медии съобщиха като възможна дата за визитата му първите дни на текущата седмица.  

Според изданието държавният глава на Украйна е взел това решение, след като журналисти започнаха да докладват за негово пътуване до Израел "на 6 или 7 ноември“.

Дипломатически източници поясниха пред репортери, че посещение на Зеленски в Израел все още се очаква, но датата все още не е определена.

"Ако президентът Зеленски дойде, той ще бъде посрещнат с отворени обятия“, цитира изданието думите на пожелал анонимност официален представител на еврейската държава.

Припомня се, че преди няколко седмици в медиите се появи информация, че Зеленски е поискал да се обмисли възможността за посещението му в Израел, след като бойци на ХАМАС нахлуха на израелска територия. Отново в медиите бяха разпространени съобщения, че ръководството на страната е отклонило предложението на украинския президент.