На заседание на щаба на Върховния главнокомандващ държавният глава на Украйна Володимир Зеленски възложи на участниците да изготвят нов план – вътрешен, насочен към укрепване на страната, съобщава изданието "Украинска правда“.

По думите му на Ставката са обсъдили подробно подготовката за отоплителния сезон от гледна точка на безопасността, възстановяването и работата с партньорите на Киев. Доклади са направили представители на Министерството на регионалното развитие и строителството, Министерството на енергетиката и Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Особено внимание е било отделено на подготовката на граничните области и тези, които са разположени на първа линия на фронта. Те също така са обсъдили дългосрочни енергийни решения, които ще "дадат на Украйна повече устойчивост“.

"Дадох ясни инструкции, които трябва да бъдат изпълнени преди началото на зимата“, уточни Зеленски в социалните мрежи.

Отчети е имало и от Министерството на отбраната и военните за комплектуването на бригади и подготовката на новобранците. "Имаше доклад за изграждането на укрепления, има области, които трябва да бъдат укрепени“, отбеляза украинският президент.

"В резултат на днешното заседание възложих на членовете на Ставката да изготвят определени части от нашия вътрешен план за укрепване на Украйна. Заедно с Плана за победа трябва да разработим всички необходими стъпки за Украйна, които ще осигурят на нашата държава вътрешни резултати. Това се отнася за фронта, отбранителната промишленост, икономиката и финансите, информационната сфера, осигуряването на справедливост, регионалната работа и други стратегически сектори. За организирането на тази работа ще отговаря секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана“, обясни още Зеленски.