Президентът Володимир Зеленски е провел заседание на Ставката на Върховния главнокомандващ, на което са разгледани три основни въпроса от основните предизвикателства пред Украйна, съобщава държавният глава на своя канал в Telegram, предава "Украинская правда“.

"Днес Ставката е разширена. Два часа - за обсъждане на основните предизвикателства.

Първият е защитата на атомните електроцентрали. Докладваха командващият ВВС Олешчук, министър Клименко, председателят на Държавната гранична служба Дейнеко. Те изслушаха и директора на Енергоатом Котин и директора на ХАЕЦ Козюра.

Второто е положението на фронта. Доклади на командирите Залужни, Сирски, Тарнавски, Москалев и Наев. Главнокомандващ - заповед за укрепване на Севера.

Третото е по-нататъшното разширяване на собственото производство на оборудване и боеприпаси, ускоряване на темповете на ремонт на оборудване от западен тип. Докладва: Гуляк, командир на логистичните сили, Камишин от Министерството на стратегическата промишленост, Кубраков от Министерството на инфраструктурата, Резников от Министерството на отбраната“, гласи съобщението на Зеленски.