"Украинските дипломати и международни експерти подготвят доста важни решения за въоръжените сили на Украйна", това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видео обръщение, цитира Украинская правда.

 "Нашите международни експерти подготвят доста тежки решения за Украйна, за нашите войници. Сега правим максимума, правим го при закрити врати, така че резултатите на нашите войници, които всички ще видят, също да са максимални ."

Президентът не е разкрил подробности за решенията.

Редица западни държави оказват военна помощ на Украйна от началото на пълномащабната руска инвазия. Модерни танкове, артилерия, БМП, ракети с голям обсег и други вече са предадени на Украйна, допълва РБК-Украйна.

САЩ в момента обсъждат прехвърлянето на ракети с голям обсег на действие ATACMS в Украйна, които се изстрелват с реактивни ракетни системи за залпов огън HIMARS.

По-рано съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Володимир Зеленски също обсъждат този въпрос.