Всички задачи, определени за операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област, се изпълняват. Това отбеляза държавният глава на страната Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, предава УНИАН.

"Имаше доклад от главнокомандващия Сирски, както всеки ден, по отделно за Покровско, Торецко и Кураховско направление... Абсолютно всички специфични задачи на нашата Курска операция се изпълняват“, увери Зеленски, като в тази връзка изказа благодарност на военнослужещите.

"Към момента тази наша операция продължава да бъде най-голямото попълване на обменния фонд благодарение на едно-единствено направление “, подчерта президентът.

По думите му се подготвят важни срещи с партньори за укрепване на позицията "не само на Украйна, но и на всички нас в Европа, всички нас в света, които се стремим към реален край на тази война и реална съвместна работа, така че тази сигурност никога повече не се разрушава“.

Държавният глава на Украйна подчерта, че тази седмица, следващата и целият септември трябва да бъдат продуктивни "за всички нас“.

"На първо място, това се отнася за противовъздушната отбрана, нашите възможности на фронта и при възстановяването, ние подготвяме смислени неща“, обяви още Зеленски.