Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че въоръжените сили на страната (ВСУ) постигат целите си в рамките на операцията в Курска област на Русия, предава УНИАН.

В канала си в Telegram той съобщи нов доклад на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, като отбеляза, че става дума за ситуацията на фронта и мерките за нейното овладяване.

"Продължават тежките боеве на Покровското направление, за отбраната на Торецк съм благодарен за всеки резултат в унищожаването на окупатора“, отбеляза той.

Президентът добави, че Украйна работи за осигуряване на оръжия и необходимите силни решения на партньорите в украинските действия на фронта.

"Главнокомандващият съобщи и за нови подробности от операцията в Курска област. Постигаме целите си. Сутринта има поредно попълване на обменния фонд за нашата държава“, заяви Зеленски.

Освен това, отбелязва държавният глава, той е обсъдил със Сирски някои аспекти на украинската ракетна програма: "Благодаря на всички, които работят за Украйна точно в тази област – в разработването и производството на ракети“.