Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази увереност, че САЩ ще продължават да оказват помощ на Киев във войната с Русия, съобщава изданието "Украинская правда“.

"Що се отнася до финансовата помощ, ние работим много усилено. Уверен съм, че САЩ няма да ни предадат и че ще изпълнят изцяло договореното... Ние очакваме тази помощ, те знаят детайлите, какво е необходимо, как ще се отрази, знаят как се отразява отлагането на определени дати. Струва ми се, че намерих разбирателство с президента (на САЩ Джо) Байдън и сенаторите, срещнахме се и с представители на двете партии. Да видим, това е въпрос на дати“, поясни Зеленски в рамките на заключителната си пресконференция.

Президентът на Украйна отбеляза, че няма как да се говори за поражение на Украйна, тъй като Русия не е постигнала нито една от целите, които си е поставила през годината.

"Що се отнася до бойното поле... Русия не е постигнала нито един резултат тази година. Говоря за 2023 година. Нито една цел... Няма какво да говорим за поражение. Русия не е постигнала нито една победа. Две години!“.

Зеленски също добави, че е уверен в западните партньори на страната.

"Благодарен съм за отношенията със страните от Европа. Те ни уважават много и се гордеят с нашия народ. Ние изградихме специални лични отношения с тях. Уверен съм в нашите партньори“.