"Украинската страна си върна още 49 войници и цивилни от руски плен, сред които за първи път от много време 23 жени". Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във Facebook.

"Още едно завръщане на нашите хора, които винаги очакваме и за които работим", съобщи украинският президент.

"49 украинци са си у дома. Това са военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия, Националната полиция, Службата за охрана на държавната граница, както и наши цивилни граждани. По-специално Ления Умерова, момиче, което беше взето за заложник от руснаците, когато дойде да се грижи за болния си баща. Успяхме да освободим и още няколко защитници на "Азовстал". Героят на Украйна, военният медик Виктор Ивчук, също е у дома", посочва Володимир Зеленски.

"Благодаря на целия ни екип, който осигурява освобождаването на пленниците и заложниците от руски плен. Бих искал да спомена и всяка от нашите украински части, които попълват обменния фонд за нашата страна. Всички наши войници, които залавят руския окупатор, всички наши служби, които неутрализират руските диверсанти и колаборационисти, приближават освобождението на нашия народ. Трябва да върнем у дома всички наши хора, както войници, така и цивилни", пише Зеленски.