"Украйна не се нуждае от чужди войници, за да се бие с руските нашественици. Необходими са обаче модерни технологии и оръжия". Това е заявил президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за Channel 4 News.

"Никога не съм говорил за това, защото не сме в НАТО и нямам право да го правя. Ние не се нуждаем от войници. Разбира се, ако искаме да имаме същото отношение към войниците като в Русия и да получим това, което се е случило през Втора световна война, или Първата световна война, когато хората просто са тръгнали един срещу друг... Но това е друга война, свързана с технологиите", подчертава Зеленски.

Президентът на Украйна е допълнил, че "за Запада ще бъде по-евтино да даде средства и оръжие. Освен това партньорите разполагат с всичко необходимо на Украйна на бойното поле".

"Руснаците се бият срещу нашата енергетика, без да използват армията навсякъде. Те използват своите самолети и различни системи от руската територия, от Беларус, от окупирания Крим. Мисля, че ще им излезе по-евтино светът да ни даде такива системи, особено когато знаем, че ги има", добавя Зеленски.