"Украинските власти няма да се съгласят на териториални отстъпки в името на прекратяването на войната". Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски, говорейки пред Националното събрание на Франция, предава Le Figaro.

"Може ли Путин да спечели войната? Не, защото ние нямаме право да загубим. Може ли тази война да свърши на линиите, които съществуват сега? Не, защото няма линии за злото, както е имало преди 80 години. И ако някой се опита да начертае времеви линии, това само ще даде пауза преди нова война... Хитлер е преминавал линия след линия, а сега Путин прави същото днес", е заявил Зеленски.

Той е изразил увереност, че Украйна ще успее да спечели войната, тъй като вярва в своята победа, точно както съюзническите войски по време на Втората световна война.

"Можем ли да спечелим тази борба? Абсолютно. Можем. Украйна, Украйна и следователно Европа. Европа и следователно Франция. Сигурен съм в това, както е сигурна и Франция. Франция вярваше в свободата преди десанта в Нормандия, преди Денят "Д" да се случи, Франция вярваше в деня на европейската победа, който беше неизбежен", е допълнил украинският президент.