Северна Корея фактически се е присъединила към Русия във войната срещу Украйна. Някои други държави също инвестират в удължаване на войната. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, предава УНИАН.

По думите му днес се е състояло заседание на Ставката, на което е имало важни доклади, в частност от Службата за външно разузнаване и Главното разузнавателно управление за намеренията на руснаците за есента и зимата.

"Всичко е доста подробно. Също така, отношенията на Русия с някои други страни, които, за съжаление, инвестират в удължаване на войната. Също така външнополитическото направление: нашите отношения с партньорите и вероятните стъпки, които могат да ни помогнат да се защитим и да постигнем резултати въпреки всичко“, заяви Зеленски.

Той благодари и на всички ангажирани специалисти "за пълната картина“. В същото време добави, че е дал указания на ВСУ, силите за сигурност, правителството и дипломатите.

"Който и да помогне на Русия, ние ще реагираме толкова остро, колкото е необходимо, за да защитим Украйна, така че намеренията на Русия да не проработят“, добави Зеленски.