"Русия губи шестима военнослужещи на всеки един украински войник на източния и северния фронт". Това заявява украинският президент Володимир Зеленски в интервю за американския вестник The Philadelphia Inquirer, отговаряйки на въпроса как Украйна може да преодолее превъзходството на Русия в жива сила и оръжия.

"Наистина, те имат много повече хора и наистина, ние се грижим повече за нашите хора. Но днес на източния и северния фронт имаме един убит украинец на шестима руснаци", заявява той.

Освен това, както отбелязва Зеленски, това е технологична война и може да спечели този, който е по-напреднал технологично. Според Зеленски важен фактор е технологичното оборудване и намалената способност на Русия да произвежда оръжия и ракети.

Президентът на Украйна подчертава, че страната вече произвежда модерни безпилотни летателни апарати и се стреми да произвежда модерни ракети: "Но ние се нуждаем от финансиране, за да можем да бъдем по-напреднали в технологично отношение от Русия".

Също така, според него, са необходими допълнителни санкции върху износа на руски нефт и газ, което би означавало, че икономиката на Русия ще се свие през 2025 г. и ще принуди (Владимир) Путин да повиши данъците и да спести от социалните помощи за населението.

"Най-лошото нещо за него е едно недоволно руско общество. То е ядрено оръжие срещу "ядрения" Путин. След като Западът спре да се страхува от Русия след Путин, Русия без Путин ще дойде по-бързо. Неговото обкръжение ще го усети", заявява Зеленски.