Президентът на Украйна Володимир Зеленски председателства ставката на Върховния главнокомандващ, на която са обсъдени защитата на енергетиката от руски удари, снабдяването на войските с артилерия и ситуацията на фронта, става ясно от обръщението на володимир Зеленски от 9 септември, предава Украинская правда.

"Проведохме ставка. Няколко ключови въпроса. Защита на енергийния сектор от руски удари. Защита на нашите позиции на фронта. Обсъдихме подробно доставката на артилерия за войските и снабдяването на бригадите ни с техника.

Що се отнася до енергийния сектор, има ясни срокове и изисквания за всеки обект, за физическа защита и за въздушно прикритие. Нуждаем се от същия ясен подход за прилагане на всички необходими мерки. Отговорността за това е изцяло лична - както за изграждането на защитата, така и за работата на противовъздушната отбрана. Работим подробно и по окомплектоването на нашите бойни и резервни бригади", е посочил Зеленски.

Държавният глава на Украйна е получил отделен доклад от министъра на отбраната Рустем Умеров за резултатите от срещата в "Рамщайн" и за разговорите му с партньорите.

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски е докладвал за състоянието на фронтовата линия.

"Покровското и Кураховското направление са местата, където руската армия трябва да загуби най-много бойни способности. Отделно главнокомандващият докладва за отбраната в Харковска област. А за активните действия в Русия - в Курска област. Гордея се с всички наши военнослужещи, които с действията си учат Русия да знае къде точно е нейната земя и къде е земята на нейните съседи".