По време на сутрешния удар по Украйна Русия е изстреляла около 110 ракети, повечето от които са били свалени, но все пак има попадения, смъртни случаи и щети, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Украинская правда“.

"Днес Русия удари с почти всичко, което има в арсенала си: Кинжали, С-300, крилати ракети, БПЛА. Стратегически бомбардировачи изстреляха Х-101/Х-505. Бяха изстреляни приблизително 110 ракети, повечето от тях бяха свалени "За съжаление в резултат на обстрела има загинали и ранени.

Той отбеляза, че руснаците са атакували Киев, Лвов, Одеса, Днепър, Харков, Запорожие и други градове. Пострадали са родилен дом, учебни заведения, търговски център, многоетажни сгради и частни къщи, търговски склад и паркинг.

Зеленски добави, че всички служби работят в засилен режим и оказват необходимата помощ на хората.

"Моите съболезнования на семействата и приятелите на жертвите, бързо възстановяване на ранените. Определено ще отговорим на терористите за техните атаки. И ще се борим да гарантираме сигурността на нашата страна, на всеки град, на целия ни народ. Руският терор трябва да загуби - и точно това ще се случи", обобщи президентът.