Президентът на Украйна Володимир Зеленски не разбира какво е имал предвид министъра на отбраната на Великобритания Бен Уолъс с изявлението, че Обединеното кралство не е услуга на Amazon за доставка на оръжия за страната му и че в Лондон биха се радвали "да видят малко благодарност“ от украинците.

В отговор на въпрос относно коментарите на Уолъс от журналист на британския телевизионен канал Sky News, Зеленски отговори: "Не разбирам ясно. Винаги сме били благодарни на Обединеното кралство, на министър-председателите и на министъра на отбрана“.

Той допълни, че в Обединеното кралство "винаги са подкрепяли“ Украйна и увери, че е "благодарен“ за това.

"Не знам какво има предвид той [Уолъс] и как иначе да изразя думите си на благодарност“. След което – според телевизията, Зеленски е добавил "шеговито“, че "можем да станем сутринта и да изкажем думи на благодарност лично на министъра“.

ТАСС допълва, че президентът на Украйна е попитал присъстващия в залата министър на отбраната Олексий Резников: "Олексей, имате ли лоши отношения с [британския] министър на отбраната?“ В отговор той е отговорил: "Прекрасни“. По молба на Зеленски Резников публично е благодарил на Уолъс за военната помощ от Великобритания. Зеленски също го е помолил да се обади на британския си колега.